Livet, en ren tilfeldighet? (theaeliassen)

Livet, en ren tilfeldighet?

  • 31.07.2012kl.18:38
  • ( 5 )

Har du noen gang tenkt på hvordan du har blitt til den du er? Hvorfor du ser ut som du gjør, og hvorfor du er som du er? Det gjør jeg ofte, gjerne hver dag.

Du vet jo at du er til på grunn av dine foreldre, og at dine foreldre er til på grunn av deres foreldre igjen (dine besteforeldre), som igjen er til på grunn av deres foreldre osv. Det er jo greit nok, men har du tenkt på det, at uten dine oldeforeldre hadde du heller ikke vært til! For uten dine oldeforeldre hadde ikke dine besteforeldre og dine foreldre vært til, noe som gjør det umulig for deg å leve. Man har så mange man skal takke for at man lever.

Dette var et tema som ble tatt opp for noen dager siden, da mamma, pappa og jeg var en tur hos min oldemor. Hun levde under krigen, gikk også gravid med min farfar under krigen, men tok heldigvis ingen skade av det. Nøyaktig når dette skjedde, om det var i begynnelsen av krigen, slutten av krigen eller like etter krigen, det husker jeg ikke, men det spiller ingen stor rolle. Uansett kunne man i hvertfall aldri være helt trygg, og det beste var nok å holde seg hjemme, enda man aldri kunne være 100% trygg der heller. Vel, det som skjedde var at min oldemor hadde besøk, tror det var av sin venninne med mann og datter. De hadde bestemt seg for å ta båten til en by lenger nord, og oldemor skulle være med. Men ikke før i siste liten ombestemte min oldemor seg, og hun ble hjemme. Litt senere fikk hun vite at båten hennes bekjente var på, og som hun også skulle vært på, hadde blitt sprengt og sunket.
Det er rart å tenke på, at om hun ikke hadde ombestemt seg, hadde så mange liv gått tapt, og jeg hadde ikke sittet her jeg sitter i dag. Det er rart å tenke på, at én person har "ansvaret" for så mange menneskeliv, for det har faktisk min oldemor, og alle andre oldeforeldre, besteforeldre og foreldre der ute. Og når jeg også nå tenker frem i tid, på mitt eget liv, så vil jeg om en del år ha "ansvaret" for så mange liv, og jo flere år som går, jo flere menneskeliv har jeg faktisk vært med på å skape, ikke fordi jeg er mor til alle disse barna, men fordi mine barn umulig kunne fått barn uten meg. Mine barn hadde som sagt ikke vært til engang uten meg.
Jeg hører så mange ganger at man har lyst til å gjøre noe godt, noen som er syke, man vil gi dem livet i gave. Men det er umulig sier man, umulig. Men nei, det er ikke umulig. Kanskje det er vanskelig å gi akkurat denne syke personen et nytt liv, men tenk så mange liv du faktisk har gitt/ kommer til å gi i fremtiden. Du er "livet" for så mange personer! "Skapt av mange -   skaperen til mange"


Tenkt på det på denne måten før?
Prøvde rett og slett noe nytt nå.. Hva synes dere om sånne litt mer "alvorlige" innlegg?


Christine

31.07.2012 kl.18:43

jamen..ja serr tenker ofte på det ja, men tenker også ofte på ossen det blir når du vokser opp<3

ja hahah, ble litt alvorlig liker veldig godt sånne outfiter ogsånn assaaa<3
Karoline <3

31.07.2012 kl.18:47

tenkt på slike ting veldig ofte, at alt egentlig bare er overlatt til tilfeldighetene.. det er skummelt å tenke på det egentlig :o

liker litt alvorlige innlegg å jeg :D <3

31.07.2012 kl.18:48

jeg har forandret meg det siste halvåret bare les det nederste innlegget på bloggen min http://johannealexandra.blogg.no/ legg gjerne igjen en kommentar på bloggen min, ville satt stor pris på det :) og utrolig bra skrevet og bildene sier en god del.
Eline

31.07.2012 kl.18:50

er sant det da, syns det er litt skummelt å tenke på jeg haha!<3
Kristine

31.07.2012 kl.19:00

Bra sagt!! ;)


hits